De Maren 6
8584 VN Hemelum
Mobiel 06-46757944
rijschoolellen@gmail.com

Faalangst

Wat kan ik jou bieden als je niet meer durft auto te rijden?

Het kan voorkomen dat je door een gebeurtenis met angst en beven achter het stuur zit, met als gevolg dat je het autorijden vermijd.
Ook komt het voor dat de partner door omstandigheden niet meer kan autorijden, waardoor het besturen nu op jou aankomt. Je hebt altijd naast je partner gezeten en je mist daardoor de rijervaring en vertrouwen op de weg. Het maakt je onzeker.

Ook kun je ontzettend last hebben van faalangst. Tijdens het lessen gaat het meestal wel goed, omdat het een vertrouwde omgeving is, maar tijdens het examen slaat het noodlot toe. Je krijgt een black-out en het examen wordt met een negatief gevolg afgelegd.

Dit zijn een paar voorbeelden die het autorijden niet leuk maken en waar ik een oplossing voor kan aanbieden. Ik ben gecertificeerd faalangst instructrice. Met mijn rust en kennis leer ik het zelfvertrouwen weer te vinden, zodat je met een zeker en vertrouwd gevoel de weg op durft te gaan. Autorijden kan echt weer leuk worden!

Faalangstexamen
Het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of je al eerder rijexamen hebt gedaan. Als je vermoedt dat je last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen dan kun je het beste de faalangst al tijdens de opleiding te lijf gaan, en niet alleen bij het examen. Op die manier kun je al vanaf je eerste rijles werken aan je spanning.

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waar je rustig je situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om je op je gemak te stellen. Want als je je op je gemak voelt, dan presteer je het beste!